13 nő vádolja szexuális zaklatással Gérard Depardieu-t

nők elleni erőszak
2023 április 12., 16:11

Szexuális visszaéléssel vádolja Gérard Depardieu-t 13 nő egy Mediapart által publikált tényfeltáró cikkben. Színésznők, sminkesek és statiszták állítják, hogy a francia színész 2004 és 2022 között különböző filmforgatásokon szexuális visszaéléseket követett el velük szemben. A párizsi ügyészség szerint azonban egyelőre egyikük sem tett feljelentést.

Az egyik nő szerint Depardieu egy 2015-ös filmforgatáson benyúlt a ruhája alá, és megpróbált a kezével a bugyijába jutni. Miután a nő ellenkezett, a színész agresszívvá vált, és megpróbálta félretolni a bugyit, hogy „megujjazhassa” a nőt.

Gérard Depardieu 2016. 02. 19-én a berlini filmfesztiválon.
photo_camera Gérard Depardieu 2016. február 19-én a berlini filmfesztiválon Fotó: Michael Kappeler/dpa/AFP

A cikkben idéztek egy másik személyt is, aki azt állította, a Doboz című film forgatását azért kellett szüneteltetni, mert egy statiszta állítása szerint Depardieu áldozata lett. Ezután módosítani kellett a jelenetet, hogy a statiszta már ne a színész mellett álljon. A film egyik színésze szerint Depardieu azt ordította a nőnek, hogy ő bárkit megkaphat, és azért nem akarja őt, mert egy kövér disznó.

Depardieu jogi képviselője tagadta a vádakat.

A francia színésznek már volt egy szexuális zaklatással kapcsolatos ügye. Charlotte Arnould színésznő azt állította, megerőszakolta őt Depardieu. Az ügyet először bizonyíték hiányában ejtették, majd egy évvel később újranyitották. A színészt nem helyezték előzetes letartóztatásba.

(via Variety)