Baltával támadt egy vadidegen bringás nőre

bűnügy
2023 április 12., 10:00

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az ellen a mélykúti férfi ellen, aki fejszével támadt egy kerékpárosra, majd megpróbálta felgyújtani az édesanyját.

A fejszés eset

2022. február hetedikén reggel a mélykúti férfi magához vette a közel egy méter nyélhosszúságú és majdnem 2,5 kg tömegű fejszéjét, és a lakóhelyéhez közeli útkereszteződésbe ment.

Itt kiállt az úttestre, és a fejszével a felé kerékpározó, általa nem ismert nő feje irányába sújtott, miközben trágár szavak kíséretében azt kiabálta a sértettnek, hogy „most megöllek”

- áll az ügyészség közleményében. A nő az utolsó pillanatban rántotta félre a kormányt, így a fejsze az úttestbe csapódott.

A gyújtogatós eset

2022 januárjában a férfit meglátogatta édesanyja, hogy átadja neki a leveleit. Anyja látványára dühbe gurult,

felkapott egy 5 literes benzines kannát, és abból a nő irányába locsolt, miközben egy öngyújtót tartott a kezében.

Mikor édesanyja menekülni kezdett, a benzint a kannából maga mellett csorgatva követte őt. Majd a földre locsolt benzint megpróbálta meggyújtani, de az a havas talajon nem kapott lángra. Még aznap éjjel a férfi átment az édesanyja házához, és egy fejszével ráütött a bejárati ajtóra.