Elon Musk annyit dolgozik a Twitternél, hogy sokszor csak a céges könyvtár kanapéján tud aludni

TECH
2023 április 12., 13:02

Interjút adott a BBC-nek Elon Musk. A világ második leggazdagabb embere, a Twitter tulajdonosa a cég San Franciscó-i központjában beszélt a brit csatornának a vállalathoz fűződő viszonyáról.

Musk elmondta, végül csak azért vásárolta meg a céget, mert a bíróság nyomást gyakorolt rá. Az üzletember először 2022 elején tett vételi ajánlatot a Twitterre, amely később beperelte, mert ki akart hátrálni. A kérdésre, hogy eladná-e a Twittert, ha kedvező ajánlat érkezne rá, igennel felelt.

Emellett elmondta, elég stresszes hónapokon van túl, amióta megvette a Twittert. A cégnél töltött időszakát hullámvasúthoz hasonlította, viszont jelenlegi teljesítményét megfelelőnek nevezte.

Arról is beszélt, hogy olyan sokat dolgozik a Twitternél, hogy néha a cég könyvtárában kell aludnia egy kanapén.

Elon Musk
photo_camera Elon Musk Fotó: HANNIBAL HANSCHKE/AFP

Megosztó twittelési szokásairól azt mondta, tisztában van vele, hogy néha balul sülnek el a bejegyzései. Szerinte ezen a helyzeten segítene, ha hajnali 3 után már nem posztolna.

Amióta Musk átvette a Twittert, a vállalat 8000 fős csapatát 1500 fősre csökkentette. A leépítésről azt mondta, nem volt egyszerű menet. Ugyanakkor elismerte, hogy a pletykák ellenére nem személyesen rúgott ki mindenkit.

Az interjúban szó volt a BBC Twitter-fiókjáról is, amely kormányzat által finanszírozott médiumként lett feltüntetve a portálon. A lépésen felháborodó BBC-nek Musk megígérte, hogy a lehető leghamarabb orvosolják a problémát, és közmédiumra módosítják a jelölést.

(via BBC)