Quentin Tarantino nemsokára elkezdi utolsó filmjének forgatását

FILM
2023 április 13., 19:07

Quentin Tarantino hamarosan elkezdi forgatni tizedik, egyben utolsó filmjét. Hollywoodi források szerint a rendező már megírta a szkriptet, melynek a „Filmkritikus" címet adta.

A projektről egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni, de a források szerint a történet az 1970-es évek Los Angelesében játszódik majd, fő karaktere pedig egy nő lesz.

Amennyiben ez az információ igaz, akkor könnyen lehet, hogy Pauline Kael filmkritikus életét dolgozza majd fel a film. Tarantino köztudottan nagyra tartotta a 2001-ben elhunyt Kael munkásságát.

A kritikust úgy ismerték a szakmában, mint aki könyörtelenül harcba száll a szerkesztőkkel és a filmkészítőkkel egyaránt. Kael az 1970-es évek végén nagyon rövid ideig a Paramount stúdió tanácsadójaként dolgozott. Ez az életrajzi elem akár bizonyíthatja is, hogy tényleg az ő élete lesz a film témája.

Quentin Tarantino
photo_camera Quentin Tarantino Fotó: VIVIEN KILLILEA/Getty Images via AFP

Tarantino projektjének még nincsen stúdiója. Valószínűleg ezen a héten kezdődhetnek meg az erről szóló tárgyalások. A forgatás pedig az ősszel indulhat meg.

A filmrendező karrierje során többször elmondta, hogy vagy 10 filmet fog készíteni, vagy 60 éves korában fog visszavonulni. Szerinte a rendezők csak egyre rosszabbak lesznek öregkorukra, ő pedig nem szeretné a pályafutását rossz filmekkel befejezni. Tarantino eddig 9 filmnél tart, és ebben a hónapban tölti be a 60-dik életévét.

(via The Hollywood Reporter)