A TEK költözik a Hős utcai szegregátum helyére

belföld
2023 április 14., 06:17

Az évekkel ezelőtt bontásra ítélt Hős utcai lakótömb még megmaradt lakástulajdonosai március közepe óta kapják a leveleket, benne egy végzéssel, amely arra kötelezi a tulajdonosokat, hogy „ingatlanuk forgalmi értékének megállapításához készülő előzetes szakértői véleményhez szükséges helyszíni szemléhez biztosítsák a bejutást” a megjelölt napon. A Népszava azt írja, fellebbezésnek, időpont módosításnak, jogorvoslatnak nem volt helye.

A levélből az is kiderült, hogy a Magyar Állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. kérte a végzések kiküldésére a főispánt, a Terrorelhárítási Központ (TEK) új műveleti komplexumának megvalósítása érdekében.

Vagyis azért sietnek most a Hős utcában található lakótömb lakásainak felvásárlásával és kipucolásával, hogy a Terrorelhárítási Központ végre megépíthesse a helyén az új műveleti komplexumát.

A lakótömb bontása előtt igazságügyi szakértő becslése alapján tesz vételi ajánlatot a lakásokra az MNV. Ha a lakástulajdonos nem fogadja el a felkínált összeget, akkor kezdetét veszi a kisajátítási eljárás. A Népszava úgy tudja, a Hős utcai szegregátumban kint járt értékbecslők semmilyen tájékoztatást nem adtak a lakóknak a szakértői vélemények elkészítésének határidejéről, mint ahogy a folyamat további lépéseiről sem kaptak tájékoztatást.