A Pentagon egyik tisztviselője szerint egy földönkívüli anyahajóról származó szonda lehet az Amerika felett észlelt tárgy

űr
2023 április 16., 05:57

A Pentagon egyik tisztviselője szerint, aki az azonosítatlan repülő tárgyakat tanulmányozó titkos egységet vezeti, a közelmúltban az Egyesült Államok légterében észlelt megfigyeléseknek a fizika törvényeit látszólag meghazudtoló tárgya valójában egy olyan szonda lehetett, amit a földönkívüliek egy anyahajóról küldtek a Föld tanulmányozására.

Az erről szóló tudományos dokumentumot a Pentagon anomáliakutató hivatalának vezetője, Sean Kirkpatrick és a harvardi egyetem elméleti fizikus professzora, Avi Loeb írta, akik azt állítják, hogy olyan csillagközi objektumok, mint a szivar alakú „Oumuamua”, amelyet a tudósok 2017-ben észleltek, lehetnek az anyahajók, melyek a Föld mellett elhaladva megfigyelő szondákat bocsátanak ki.

photo_camera A Pentagon által kiadott kép, amit az amerikai hadsereg készített az azonosítatlan repülő tárgyról.

A szerzők a szondákat a pitypang szőrös magjaihoz hasonlítják, amelyeket a Nap gravitációs ereje választhat el az anyahajótól. A tudósok szerint a szondák a csillagok fényével töltik az akkumulátoraikat, az üzemanyaguk pedig a Föld vize.

Az egyelőre publikálatlan cikket független szakértők még nem hagyták jóvá, de úgy tűnik, a Pentagon nyitott az ufók eredetéről szóló tudományos vitákra, ami fontos jelzés az akadémiai világ felé. Mások viszont furcsának tartják, hogy egy tudományos igénnyel írt tanulmánynak a Pentagon (tudományos és műszaki hírszerzési szakértő) tisztviselője a társszerzője (Telegraph, Politico).