Ismét Dárdai Pál lesz a Hertha BSC edzője

foci
2023 április 16., 11:03

A német SPORT1 információi szerint Dárdai Pál lesz a Hertha BSC edzője a szezon végéig, miután Sandro Schwarz jelenlegi edző távozik a posztjáról.

Thomas Herrich, a Hertha főnöke, Benjamin Weber sportigazgató és Andreas "Zecke" Neuendorf szombat este határozott úgy, hogy Dárdainak kell megmentenie a csapatot a kieséstől. Dárdai az év elején a Kickernek arról beszélt, hogy csak feltételekkel vállalná el újra a felnőttcsapat vezetését:

„Olyan ajánlatot vennék csak komolyan, ami illik hozzám, nem vállalnék el akármit, motiváltnak kell lennem. Mindegy, hogy a csapat a Bundesligában, a másodosztályban játszik, vagy akár az utánpótlásról van szó. Őszinte emberekkel akarok dolgozni. Az lenne ideális, ha ez összejönne”

– tette hozzá, arra is utalva, hogy nem anyagi jellegűek az elvárásai. A Hertha jelenleg a Bundesliga 18., utolsó helyén áll, a berliniek 28 meccsen 22 pontot szereztek. A biztos bennmaradást jelentő 15. helyen jelenleg a Bochum áll 26 ponttal, a szezonból még 6 forduló van hátra.

Dárdai a szerződését 2022 szeptemberében bontotta fel a Herthával, de a munkaviszonya már 2021 novemberében lejárt. Dárdai előbb játékosként volt a berlini klub alkalmazottja, 1997 és 2011 között 286 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, ami klubcsúcsnak számít. Visszavonulását követően a Hertha utánpótlásában dolgozott, majd két ciklusban (2015–2019 között és 2021 januártól novemberig) a felnőttcsapat vezetőedzője volt. 2015-ben szintén kiesőhelyen vette át a csapatot.