Jövő héten is április lesz: eső, szél, napsütés, hideg és meleg

időjárás
2023 április 16., 15:09

A következő héten is változékony idő várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A hét elején még többfelé várható zápor, zivatar, aztán kevesebb lesz a csapadék és több a napsütés.

Hétfőn az alapvetően felhős idő mellett akár több órára kisüthet a nap. Reggel főként északkeleten, illetve délnyugaton lehet gyenge eső, a délután folyamán már többfelé záporok, zivatarok is lesznek. Az északias szél nagy területen megélénkülhet, megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódhat és a zivatarok környezetében is lehetnek viharos erejű széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Kedden már több-kevesebb napsütésre is lehet számítani, de több helyen is előfordulhat záporeső, zivatar. Emellett élénk, időnként erős széllökésekre is számíthatunk, illetve minimum 4 és 10, maximumt 13 és 20 fokra.

Szerdán és csütörtökön is hasonló lesz az idő, a legkevesebb csapadékra pedig pénteken számíthatunk, az OMSZ előrejelzése szerint aznap az ország nagy részén már több órára kisüthet a nap, de azért még előfordulhat egy-egy zápor. Pénteken hajnalban általában 2, 8, a délutáni órákban 15, 20 fokot mérhetünk.

Szombaton és vasárnap gomolyfelhős, de zömében napos idő lesz, a hét legutolsó napján pedig akár már 23 fokos meleg is lehet, miközben hajnalban még bőven lehet olyan hely az országban, ahol csak két fok lesz. (MTI)