A rendőrség meggyanúsította a nevelőanyát a csomagtartóban talált kisfiú halála miatt

bűnügy
2023 április 17., 09:22

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Nyíregyházán egy csomagtartóban talált kétéves gyermek nevelőanyját – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyészségi szakértő megállapította, hogy a kisgyerek halálát valóban fulladás okozta, ahogy azt reggel a Blikk írta. Az ügyben egyelőre senkit nem vettek őrizetbe.

A Magyar Nemzet azt is írja, hogy a vér szerinti nagymama állítása szerint a nevelőszülők többször is ellehetetlenítették a láthatást. Az édesanya legutóbb pénteken kereste őket, de azt mondták neki, hogy nem tud beszélni a kisfiúval és annak kishúgával. A Blikk szerint a gyerek a megtalálásakor már két napja halott volt.

Frissítés 12:50

A Blikk legfrissebb információi szerint az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a kétéves kisfiú legalább 24 órával a holttest megtalálása előtt is halott volt, de az sem kizárt, 48 órával korábban állt be a halál, ennek pontos időpontját igazságügyi orvostani szakértői vizsgálat állapíthatja majd meg.

A lap azt is megtudta: kizárták, hogy a gyermek azért halt volna meg, mert a nevelőszülő bezárta az autója csomagtartójába és ott nem kapott levegőt. Halálát a légcső idegen test általi ‒ élelmiszer, vagyis félrenyelés ‒ elzáródása okozta.

Tanúként kihallgatták a nevelőapát is.

Kiderült az is, hogy nem voltak igazak azok a korábbi hírek, miszerint az autóban lévő másik gyermeken, az egyéves kislányon sérülést találtak volna vagy alultáplált lenne.