Késes ámokfutás egy duisburgi edzőteremben

bűnügy
2023 április 18., 19:09

Késes támadás történt a németországi Duisburgban egy edzőteremben, többen megsérültek.

photo_camera Fotó: Christoph Reichwein/dpa via AFP

A Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint két ismeretlen válogatás nélkül rátámadt a belvárosi edzőterem látogatóira.

A sebesültek pontos száma és állapota nem ismert. Az biztos, hogy többen vannak, de még nem tudni, hogy mennyire súlyos a sérülésük – közölte a duisburgi rendőrség szóvivője a WDR-rel.

A Spiegel szintén rendőrségi adatokra hivatkozva azt jelentette, hogy többen súlyosan megsebesültek, a Bild pedig arról írt, hogy legalább négy áldozata van a támadásnak (20 és 30 év közötti férfiak), és ketten valószínűleg életveszélyes állapotba kerültek. A Bild szerint a rendőrség egyelőre ámokfutásként kezeli az ügyet.

Az elkövetők az edzőterem öltözőjében elkövetett támadás után elmenekültek. Az elfogására indított műveletet az esseni rendőrkapitányság irányítja. A WDR helyszíni beszámolója szerint helikoptereket is bevetettek, és több belvárosi háztetőn mesterlövészek jelentek meg. A környék lakóit arra kérték, hogy ne menjenek ki az utcára. (MTI)