David Pressman lement Baranyába

belföld
2023 április 19., 17:53

Az Orbán Viktor által csak présemberként emlegetett David Pressman amerikai nagykövet ellátogatott Baranya vármegyébe, ahol többek között polgármesterekkel és középiskolásokkal találkozott, olvasható a nagykövetség közleményében.

Pressman találkozott Péterffy Attilával, Pécs polgármesterével, majd több helyi közösségi szervezet képviselőjével is. Ellátogatott a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratóriumába is, amely kulcsszerepet játszott a COVID-19 járvány kezelésében és az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézettel való együttműködésben.

A nagykövet találkozott magyar középiskolások egy csoportjával, akikkel Magyarország, a magyarok, és az Amerikai Egyesült Államok előtt álló kihívásokról és lehetőségekről beszélgettek.

Ellátogatott a Zsolnay porcelángyárba és a Gandhi Roma Gimnáziumba is, ahol a roma kultúráról, a romák oktatási lehetőségeiről és a magyarországi kiszolgáltatott közösségek szolgálatára tett erőfeszítésekről beszélgetett a diákokkal, a tanárokkal és az intézmény munkatársaival.

Mohácson Párkovics Gábor polgármester fogadta a nagykövetet, akik helyi kézműveseknek is bemutatott a Busóudvarban. David Pressman nagykövet emellett pécsi feltalálónőkkel és vállalkozónőkkel, valamint több helyi médiummal is találkozott.