25 évesen meghalt egy k-pop sztár, feltehetően öngyilkos lett

GYÁSZ
2023 április 20., 04:21

Lemezkiadója jelentette be, hogy 25 éves korában meghalt Moonbin, dél-koreai popsztár. Az énekest menedzsere találta meg szerda este szöuli lakásában. A rendőrség közlése szerint „úgy tűnik, hogy önkezével vetett véget életének”, de a halál pontos okát csak a boncolás után közlik.

Moonbin még gyerekként csatlakozott a Fantagióhoz, ahhoz a dél-koreai sztárgyárhoz, ami lemezkiadó, „tehetségképző”, és filmgyártó is egyben. Sokáig modellként és színészként dolgozott, majd 2016-ban kezdett énekelni az Astro nevű fiúbandában. Lánytestvére, Moon Sua szintén K-pop sztár, ő a Billie nevű lányegyüttesben énekel.

Moonbin a sokadik K-pop sztár, aki az elmúlt években vesztette életét. Az énekes és színész Goo Harát 2019-ben találták holtan szöuli otthonában, barátnője, a szintén K-pop sztár Sulli pedig ugyanebben az évben lett öngyilkos. 2018-ban egy szintén dél-koreai fiúegyüttes egyik tagját, Minwoo-t találták holtan az otthonában, kiadója csak annyit közölt, hogy megállt a szíve. A Dél-Korea egyik legismertebb fiúegyütteséből, a SHINee-ból ismert Jonghyun pedig 2017-ben halt meg.

A BBC azt írja, a fejlett országok közül Dél-Koreában a legmagasabb a fiatalok öngyilkossági aránya, és bár az országban arányaiban csökken az öngyilkosságok száma, a húszas éveikben járók között nem. (BBC)