Elon Musk perrel fenyegeti a Microsoftot

külföld
2023 április 20., 04:52

"Illegálisan, a Twitter adatait használva készültek. Itt az ideje egy pernek!" - reagált Elon Musk a Twitteren a hírre, hogy a Microsoft eltávolítja vállalati hirdetési platformjáról a Twittert. Ezt a platformot használhatják a Microsofttól hirdetést vásárlók arra, hogy reklámjaik megjelenését menedzselhessék a különböző platformokon. Vagyis azzal, hogy eltávolították a Twittert, lényegében elzárták a felületet a hirdetőik elől. Ez persze elsősorban a Twitternek fájhat, mely így elesik ezektől a reklámbevételektől.

Hogy Musk mire utalhat, az már rejtélyesebb, hiszen nem fejtette ki. Talán arra, hogy a Microsoft algoritmusai okosítására használták a Twittertől szerzett adatokat. Ezekért amúgy a Twitter február óta számlázna, az alapcsomag ára havi száz dollár, amiért cserébe az előfizetők hozzáférhetnek a Twitter felhasználóinak analitikai adataihoz.

Amióta Musk tavaly felvásárolta, hirdetők százai hagyták el a Twittert, köztük olyan nagy hirdetők, mint az Apple. Tavaly novemberben maga Musk is kénytelen volt elismerni, hogy hatalmasat estek a cég reklámbevételei, amiért ő a hirdetőket nyomasztó aktivistákat okolta, akik Musk intézkedései - a moderáció felszámolása, letiltott szélsőségesek visszaengedése - elleni tiltakozásuk részeként hirdettek reklámbojkottot. (Via BBC)