Pszichothriller Arkansasban: volt páciensek szerint egy ismert pszichiáter fogva tartotta őket a kórházban

külföld
2023 április 20., 18:41
  • Kilenc ember beperelt egy befolyásos pszichiátert az arkansasi Springdale-ben.
  • Azt állítják, hogy az orvos és beosztottjai az engedélyezettnél jóval tovább tartották őket bent egy pszichiátriai osztályon, akaratuk ellenére.
  • Ezt kényszerítéssel, fenyegetéssel és nyugtatókkal érték el.
  • A páciensektől sokszor még a telefont is elvették.
  • Mint kiderült, a pszichiáter mindezt nagy összegű biztosítás csalás részeként követte el.

Nemrég olyan per indult az Egyesült Államokban, Arkansasban, ami minimum egy pszichothriller témája lehetne. Kilenc ember beperelte a Springdale-i Northwest Medical Centre kórházat és a viselkedésterápiás osztály korábbi főorvosát, dr. Brian Hyatt pszichiátert, amiért fogva tartották őket az intézményben. Az ügyön dolgozó jogászok szerint legalább 30 ember kereste meg őket hasonló sztorival, tehát még több perre lehet számítani. Ráadásul Hyatt nem akárki: a tekintélyes pszichiátert 2019-ben még az előző kormányzó meghívta az állam egészségügyi tanácsába, később annak elnöke lett. Emellett magánpraxisa is van. Az orvos célja a minél hosszabb benntartással az volt, hogy a részlegen mindig tele legyenek az ágyak, hiszen ő így kapta a legmagasabb költségtérítést az egészségbiztosítóktól.

A felperesek szerint Hyatt és beosztottjai kényszerítették, fenyegették és leszedálták őket azért, hogy minél tovább bent legyenek az osztályon.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.