Monmouthshire megtalálta a megoldást a kutyaszar-problémára

külföld
2023 április 21., 17:49

A szabálysértés pillanatában szinte lehetetlen tetten érni a járdára szaró kutyákat és gazdáikat, így hiába a sokszor busás büntetési tételek, a gyakorlatban szinte senkit sem bírságoltak még meg sehol a világon azért, mert nem szedte össze a kutyaszart.

Erre a problémára ad - nem akarunk nagy szavakat használni - zseniális választ a walesi Monmouthshire. Nem próbálják meg a lehetetlent, vagyis elcsípni a pillanatot, amikor a kutya a járdára pottyant. Sokkal egyszerűbb módszert eszeltek ki: azokat a gazdákat büntetik, akik úgy indulnak útnak kutyáikkal, hogy nincs náluk kakazacskó.

Végső döntés még nincs, de a városi tanács ülésén számos bíztató felszólalás hangzott el. Su McConnel szerint az ötlet remek, elég megkérdezni a gazdát: „Helló, van nálad zacskó?”

Lysa Dymock csak ráerősített erre: „Ha van zacskó a gazdánál, az azt jelzi, hogy szándékában áll összeszedni a kutyapiszkot.”

Huw Owen akadékoskodott csak, mondván, egy évtizede próbálkoztak a proaktív járőrözéssel, az ebek titokban mégis összeszarták a város járdáit.

A tanács további konzultációkat tart az ügyben, egy biztos: a haladó világ Monmouthshire-re emeli tekintetét és lélegzetvisszafojtva figyel. (BBC)