A húsdarálóba szorult nagykőrösi 2 éves kislány nagymamáját gyanúsítottként hallgatták ki

baleset
2023 április 24., 17:17

A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki azt a nagykőrösi nagymamát, akinek a 2 éves unokájának beszorult a keze egy elektromos húsdarálóba Nagykőrösön.

A Heim Pál Gyermekkórház sebészeti osztályára szállított gyerek csont-, ideg- és insérüléseit vértelenségben megműtötték. Mivel a szövetek keringése rendeződött és fertőzésre utaló jelet sem találtak nála, ezért a kézsebészek bíznak abban, hogy a gyerek keze teljes funkcióval helyre fog állni.

photo_camera Illusztráció: Halász Júlia/444

A 24 megkereste a Pest megyei rendőrséget, ahol azt válaszolták: a Nagykőrösi Rendőrkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit, és gyanúsítottként hallgatott ki egy 55 éves nőt kiskorú veszélyeztetése miatt.

A nagymama azt mondta a Blikknek, hogy ledarálta a húst az ebédhez, majd kikapcsolta a gépet és épp a mosogatónál dolgozott, amikor megtörtént a baleset.

„Alig egy percre fordultam el, Olgi beledugta a kezét a gépbe, és megnyomta az indítógombot. Teljesen sokkot kaptam, de szerencsére gyorsan le tudtuk állítani. Még azelőtt, hogy csavart volna egyet a kézfején szegénynek, de így is beszorította. Ha becsukom a szemem, mást sem látok, csak azt a darálót a kezén. Nem számít, ha megbüntetnek, ha elítélnek, a legfontosabb, hogy nem kellett amputálni a kisunokám kezét. Nem is tudom elmondani, mekkora boldogság, hogy megmarad a keze” – mondta az 55 éves nő, akinek az unokáját délután vitték haza a kórházból.