Egy kiló kannabisz miatt végeznek ki egy férfit Szingapúrban

külföld
2023 április 25., 09:05

Aktivisták szerint a 46 éves Tangaraju Suppiah-t nem túl erős bizonyítékok alapján ítélték el, a hatóságok szerint azonban megfelelő volt az eljárás, ezért szerdán felakasztják a férfit, aki a vád szerint 2013-ban 1 kilogramm kannabiszt szállított Malajziából Szingapúrba.

A BBC azt írja, bár a férfit a szállítás közben nem fogták el, az ügyészek szerint ő koordinálta a drog szállítását, és egy díler által használt két telefonszámot is visszavezettek hozzá. A férfi azt állította, hogy az egyik telefont elveszítette, a másik telefonról pedig azt mondta, nem az övé.

photo_camera Tangaraju Suppiah családja a petícióval, amiben kegyelmet kérnek Fotó: ROSLAN RAHMAN/AFP

A szingapúri törvények szerint a kábítószer-kereskedelemért halálbüntetés jár, de a futárokra enyhébb büntetést szoktak kiszabni. A férfi legutóbbi fellebbezése során a bíró viszont egyetértett az ügyészséggel abban, hogy Tangaraju Suppiah volt felelős a kannabisz szállításának koordinálásáért, ami miatt nem jogosult enyhébb büntetésre.

A szingapúri belügyminisztérium szerint a halálbüntetés „alapvető eleme” annak a rendszernek, ami „hatékonyan segítette Szingapúr biztonságának és védelmének fenntartását”. (BBC)