Szexuális erőszak miatt emeltek vádat két 15 éves fiú ellen

bűnügy
2023 április 25., 10:07

Szexuális erőszak miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség két 15 éves fiú ellen, akik bántalmaztak és megerőszakoltak egy velük egy idős lányt.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlottak 2022 májusában Miskolcon, egy villamoson szólították le a lányt, akit megkértek, hogy szálljon le velük, majd egy patakparti elhagyott területre vitték, ahol az ügyészség megfogalmazása szerint „egyikük komoly szándék nélkül arra kérte, hogy prostituáltként dolgozzon nekik”. Miután a lány erre nemet mondott, felszólították, hogy „szexuális cselekményt végezzen számukra”. A lány ismét tiltakozott, mire mindkét fiú arcon harapta őt, majd egyikőjük lefogta a lány kezét, amíg a másik megerőszakolta.

Amikor a lány el akart menekülni, megrúgták és többször megütötték, majd egy villamosmegállóba vitték, ahol a két fiú felszállt a villamosra, a lányt pedig otthagyták. A vádirat szerint a két fiú rövid időn belül visszatért, a lányt pedig egy másik parkos részre vitték, ahol „ismét szexuális cselekmény elvégzésére szólították fel”. Mivel a lány ezt nem akarta megtenni, az egyik fiú megütötte, majd ismét otthagyták.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott. (MTI)