Íjjal és nyilakkal vadászott egy tizenéves lányra egy férfi Ausztráliában

külföld
2023 április 26., 11:14

Tíz és fél év börtönbüntetést kapott az a férfi, aki állat módjára vadászott egy 15 éves lányra egy Aldi áruházban Ausztráliában, írja a Guardian. A 28 éves Benjamin Jeremy Bourke szerdán bűnösnek vallotta magát a lány ellen 2020 szeptemberében elkövetett gyilkossági kísérletben.

A támadásról készült térfigyelő kamerás felvételeken látható, ahogy a pánikba esett vásárlók megpróbálnak elmenekülni az Ipswich Booval nevű külvárosában lévő üzletből, miközben Bourke a lányra vadászik.

A vásárlók segítségéért könyörögve a lány körbefutotta az üzletet, miközben Bourke nyilakkal lövöldözte őt. Az egyik nyíl a felsőtestébe fúródott, miután áthatolt a kezén és a telefontáskán. „Körülbelül négy percen keresztül vadászott rá, mint egy állatra az üzletben” – mondta Matt Le Grand ügyész. Miután egy férfi a lány segítségére sietett, Bourke egy kalapáccsal támadott rájuk. Ezután sikerült a támadót két vásárlónak lefognia és feltartóztatnia.

Bourke azután vette célba a lányt, hogy az egyik lakótársával folytatott vitát követően öngyilkos akart lenni. Úgy döntött, célját úgy érheti el, ha a rendőrök megölik. „Azért, hogy a rendőröket erőszakos patthelyzetbe provokálja, úgy döntött, kiolt egy életet” – mondta Le Grand. Felfegyverkezve az íjjal, öt nyílvesszővel, három kalapáccsal és két késsel, Bourke felvett egy maszkot és elindult, hogy keressen valakit, akit megölhet. Az utcán sétálva kilőtt egy nyilat egy arra kocogó nőre, de azt elvétette. Ezután találta meg a 15 éves lányt.

A pszichiátriai jelentés szerint Bourke primitív és éretlen személyiséggel rendelkezik, dühös volt a világra, és jogosnak érezte antiszociális viselkedését. Enyhe autizmussal és személyiségzavarral diagnosztizálták. Bourke-ot Tom Sullivan bíró tíz és fél év börtönbüntetésre ítélte, aminek 80 százalékát le kell töltenie, mielőtt feltételes szabadlábra helyezhető lenne.