Meghalt Jerry Springer

GYÁSZ
2023 április 27., 15:09
Jerry Springer 2010-ben a Sony Pictures stúdiójában Culver City-ben
photo_camera Jerry Springer 2010-ben a Sony Pictures stúdiójában Culver Cityben Fotó: ALBERTO E. RODRIGUEZ/AFP

79 éves korában meghalt Jerry Springer, amerikai tévés személyiség, showman. A hírt családja szóvivője, Jene Galvin hozta nyilvánosságra egy közleményben csütörtökön.

Springert chicagói külvárosban lévő otthonában érte a halál egy gyors lefolyású betegség végén. A TMZ szerint hasnyálmirigyrák okozta a halálát.

Jerry Springer a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb és legmegosztóbb showmanje volt, a trash egyik első koronázatlan királya. A Jerry Springer-show több mint 4000 részt élt meg és összesen 27 éven keresztül volt látható különböző amerikai tévés csatornákon, 2018-ban szűnt meg.

A showműsor rengeteg botrányt megélt, rendszeresen egymásra támadtak benne a családi vagy más okból egymásnak feszülő vendégek, és annyi káromkodás hangzott el egy-egy műsorban, hogy gyakran több volt a sípolás az adásidőben, mint az artikulált beszéd.

Ami kevésbé tudott Springerről, hogy tévés karrierje előtt, a hetvenes években röviden a politikába is belekóstolt: 1971-től a városi tanács tagja volt, 1977-ben pedig Cincinnati polgármesterének is megválasztották. (TMZ)