Vádat emeltek egy pécsi gimnázium fenntartójának ügyvezetője és alkalmazottja ellen

bűnügy
2023 április 27., 09:49

A Pécsi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik több laptopot is elloptak a gimnáziumból. Az egyik vádlott a gimnáziumot fenntartó és működtető nonprofit társaság ügyvezetője, a másik vádlott pedig a társaság alkalmazottja volt, mindketten a gimnázium épületében dolgoztak. 2022 áprilisában találták ki, hogy az iskola rendszergazdai szobájában található laptopok közül többet elvisznek, hogy aztán eladhassák azokat.

Végül négy laptopot vittek el és adtak el egy ismerősnek, aki tudta, hogy a gépek lopottak. Darabonként 50 ezer forintért, vagyis összesen 200 ezer forintért adták el a négy gépet. Ezután döntöttek úgy, hogy további laptopokat lopnak majd. Két hét múlva újabb két gépet vittek el az iskolából, az egyiket ugyanannak az ismerősnek adták el újabb 50 ezer forintért, a másikat elajándékozták.

Az ügyészség közleménye szerint a laptopok értéke egyenként 150 ezer forint volt, így az okozott kár összesen 900 ezer forint. A Pécsi Járási Ügyészség a fenntartó ügyvezetőjét és alkalmazottját nagyobb értékre, társtettesként, folytatólagosan elkövetett lopással, a bűncselekményből származó laptopokat megvásárló pedig férfit pénzmosással vádolja.