Nagy eséllyel nem mossa el az eső Ferenc pápa vasárnapi miséjét a Kossuth téren

időjárás
2023 április 28., 09:07

Pénteken délelőtt érkezik Budapestre Ferenc pápa, ezen a napon az Időkép előrejelzése szerint felhős időre számíthatunk, a délután második felében pedig nyugaton, északnyugaton egyre többfelé eredhet el az eső, este pedig már keletebbre is kialakulhat kisebb eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton élénk, olykor erős lesz a délies szél. A maximumok 15 és 21 fok között alakulnak.

Szombaton ennél rosszabb lesz a helyzet, zivatarok, néhol jégeső, felhőszakadás, viharos széllökés várható, főleg a Dunántúlon. Hajnalban 3 és 10, délután 14 és 24 fok várható, nyugaton, délnyugaton lesz melegebb.

Vasárnap, amikor Ferenc pápa a budapesti Kossuth téren tart misét, az előrejelzések szerint a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan fordulhat elő zápor, néhol esetleg zivatar. Az északias szél a Dunántúlon és északkeleten többfelé élénk, néhol erős lehet. Délután 17-22 fokra van kilátás.

Május elsején pedig, a hosszú hétvége harmadik napján már egyértelműen jobb lesz a helyzet, csak kisebb gomolyfelhők zavarják majd meg a napsütést, és jelentéktelen záporok is csak néhol fordulhatnak elő.

Kiemelt videóink