Olyan jelöltet indít a Mi Hazánk a tatabányai időközin, akiről az ATV korábban náci karlendítős fotót közölt

POLITIKA
2023 április 28., 19:35

Április 22-én jelentette be a Mi Hazánk, hogy ők is indítanak jelöltet a június 11-i tatabányai időközi választáson, ahol az alsógallai-óvárosi körzet új képviselőjéről döntenek. A szélsőjobboldali párt jelöltje Ábrahám Barnabás, akiről a bemutató fb-bejegyzésben annyit mesélnek, hogy

"Történész végzettsége van és publicistaként is tevékenykedik. 2019 óta Tatabánya Oktatási és Kulturális bizottságának tagjaként dolgozik a városért és az itt élőkért."

Az ATV még 2019-ben említette meg Ábrahámot egy cikkében. Az írás arról szólt, hogy az előző évben megalakult Mi Hazánk ifjúsági szervezetének akkori országos főszervezője, Walter Pál Péter olyan fotót posztolt a Mi Hazánk Ifjainak veszprémi megbeszéléséről, amin Walter asztaltársasága náci karlendítést mutat be. Az egyikük Ábrahám Barnabás, aki a szakállas figura a kép bal oldalán:

Walter egyébként 2019-ben azt nyilatkozta a Betyársereg honlapjának a Mi Hazánk-os ifjúsági szervezetről, hogy

„még a párt hivatalos bejegyzése előtt elkezdtük szervezni Szabó Ákos, Lantos János, Fiszter Zsuzsanna és Ábrahám Barnabás bajtársaimmal”.Az ATV akkori cikkéből kiderül, hogy közülük

  • Szabó Ákos 2018-ban a nyilas hatalomátvétel napján olyan Facebook-poszttal emlékezett meg az eseményről, amihez csatolta a Szálasi-indulót, a szövege pedig az volt, hogy "Október 15 a zöldingesek napja!"
  • Lantos Jánost 2019-ben csendben kitették a szervezetből, miután az ATV leleplezte, hogy korábban nyilas egyenruhában szónokolt, többek között olyanokat, hogy "a nácik bukásával hosszú időre megpecsételődött Európa sorsa.”