Hiller István a párt majálisán elárulta, mi az MSZP „sztorija”

majális
2023 május 01., 15:09

Háztartási mentőcsomagot javasolt Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a Városligetben. Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes azt mondta, Budapest egy szabad város, meg fog harcolni a szabadságért és az európai Magyarországért.

Résztvevők a Magyar Szocialista Párt majálisán a Városligetben 2023. május 1-jén.
photo_camera Résztvevők a Magyar Szocialista Párt majálisán a Városligetben 2023. május 1-én. Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke háztartási mentőcsomagot javasolt, aminek része az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának 0 százalékra csökkentése, az élelmiszerekre kivetett extraadó eltörlése.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke beszédet mond.
photo_camera Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke beszédet mond. Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke összetartóbb és együttműködőbb közösség, szabad, igazságos és boldogabb Magyarország mellett érvelt, ezt nevezte az MSZP „sztorijának”.

photo_camera Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

Szerinte fenntartható békére van szükség Ukrajnában, és helytelen az a kormányzati politika, hogy „aki szövetségesünk, nem a barátunk, aki pedig nem a szövetségesünk, az a barátunk”. Azt mondta, Horn Gyula és Kovács László politikája sokkal jobban oldaná meg a jelenlegi külpolitikai problémákat.

Lendvai Ildikó az MSZP majálisán 2023. május 1-én.
photo_camera Lendvai Ildikó az MSZP majálisán 2023. május 1-én. Fotó: Magyar Szocialista Párt/Facebook

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP alelnöke azt mondta, Budapest egy szabad város és meg fog harcolni a szabadságért és az európai Magyarországért. Szerinte a 150 éves Budapest a túlélésért küzd, és a csata, amit a főváros vív, a magyar ellenzék legnagyobb küzdelme.

Tüttő Kata fõpolgármester-helyettes, az MSZP alelnöke beszédet mond.
photo_camera Tüttő Kata fõpolgármester-helyettes, az MSZP alelnöke beszédet mond. Fotó: Lakatos Péter/MTI/MTVA

A kormány megszüntette az érdekegyeztetést, de Budapest érdekegyeztető fórumot hozott létre; a főváros nemet mondott a rabszolgatörvényre, valamint bérszövetséget és -megállapodást kötött – mondta. Tüttő Kata elmondta, hogy Budapest 2050-ig tervez, és nem akkumulátorgyárakat, hanem fenntartható energiatermelést, igazságosabb közterület-használatot, a lakhatási válság megoldását szeretné. (MTI)