Egy szociális intézmény öltözőjében fosztott ki egy nő egy kerekesszékes férfit

bűnügy
2023 május 02., 06:31

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette, illetve bankkártyával és közokirattal való visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki egy szociális intézmény öltözőjében rabolt ki egy kerekesszékes férfit.

A vádirat szerint a nő 2022 novemberében az egyik kaposvári szociális
intézményben tartózkodott, ahol bement a férfi öltözőbe, melyben ekkor kizárólag a
mozgáskorlátozott sértett tartózkodott. A vádlott a férfi mögé lépett, aki ekkor a kerekesszékéből felállva, az öltözőszekrényébe kapaszkodva pakolt, majd kihasználva azt, hogy a sértett nem tudja megfelelően nyomon követni a mögöttes történéseket, és kartávolságon kívül nem tudja megakadályozni dolgai elvételét, leemelte a férfi kerekesszékének fogantyúján lévő szatyrát, miközben a figyelmét lekötve szóval tartotta őt, ezután pedig sietősen távozott.

A nő a bűncselekmény elkövetésével készpénzt, több mobiltelefont és egyéb használati tárgyat zsákmányolt, megszerezte a sértett bankkártyáját és személyes iratait is. A férfi azonban rövid időn belül észrevette a dolgai eltűnését, így a helyszínre érkező kaposvári nyomozók a sértett értékeit nagyrészt vissza tudták szerezni.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és annak időtartamára pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.