Heimlich-manőverrel mentették meg a torkán akadt kolbásztól fuldokló elveszett nyugdíjast

belföld
2023 május 05., 15:58

Május 1-jén este a helyi majális biztonságát felügyelte két ceglédi rendőr, amikor a szolgálati rádión hallották, hogy eltűnt idős férfit keres aggódó felesége. Végigjárták a majálist, amikor is meglátták a nyugdíjas férfit, miközben épp jóízűen sült kolbászt falatozgat. Megvárták, míg végez, majd úgy gondolták, inkább közrefogva biztonságban hazakísérik a nehezen tájékozódó férfit, írja a police.hu.

Sétálás közben a férfi egyik pillanatról a másikra elgyengült, a rendőrök hogyléte felől érdeklődő kérdésére nem tudott választ adni, arcszíne megváltozott, és tátogva, nehezen lélegezve a torkára mutogatott.

Ekkor a kérdések ideje lejárt, az egyik rendőr visszaszaladt mentőért, másikuk pedig először a férfi hátát ütögette, de ez hatástalannak bizonyult. Ezután sietve hátulról átkarolta a fulladozó férfit, és Heimlich-fogással sikerült segítenie rajta, a fulladozó kiköpte a torkára akadt falatot, és egy nagy levegő után már beszélni is tudott.

A nyugdíjast a biztonság kedvéért a mentők bevitték a kórházba, a rendőrök pedig megnyugtatták feleségét. Az életmentő egyenruhások pár nappal később meglátogatták a férfit.

photo_camera Fotó: police.hu