III. Károly fejére került a 444 drágakővel kirakott korona

  • Május 6-án, magyar idő szerint délután egykor III. Károlyból végre nemcsak sima, de koronás király lett.
  • A meghívottak között volt Novák Katalin köztársasági elnök is.
  • A brit királyi család tagjai közül ott volt Vilmos walesi herceg és családja, Harry herceg, aki Meghan Markle nélkül érkezett, de még András herceg is jelen volt.
  • A koronázási ceremónia több mint egy órán keresztül tartott, Károly fejére magyar idő szerint egykor került fel a több mint két kilós, 444(!) drágakővel díszített korona.
83 poszt
Időrend
2023 május 06., 13:30

III. Károly király és Kamilla királyné végre leintegetett a népnek

Ezzel véget is ért a koronázási ceremónia.

Harry nem állt ki az erkélyre. Ennyi volt.

Viszlát!

2023 május 06., 13:14

Lejjebb tekerik a légi parádét

Az időjárás közbeszólt, úgyhogy hat perc helyett csak két és fél perces lesz, főleg helikopterek és a Red Arrows nevű egység fog parádézni - ezt a tervek szerint már a Buckingham-palota erkélyéről nézi végig a királyi család fél háromtól. Közben a palota előtt elterülő Mallon ránézésre több tízezernek nincs jobb dolga, mint az integetésre várni.2023 május 06., 13:01

Jönnek az emberek integetni

Rendőri felvezetéssel érkezik a tömeg a Buckingham-palota elé, ahol megnézhetik majd a légi parádét is és Az integetést.2023 május 06., 12:56

Megvannak a katonák is, az új uralkodót köszöntik

A Buckingham-palota kertjében a fegyveres erők kb. négyezer tagja köszönti III. Károlyt és a királynét, ezután eljátszották a himnuszt. Ezt a részt is a visszafogottság jellemezte, többszáz zenész adta elő.


2023 május 06., 12:50

Percek kérdése és Károly király leinteget a népnek a palota erkélyéről

Kamilla egészen biztosan ott lesz mellette, ahogy Vilmos, Katalin és a gyerekeik is, de hogy Harry hol lesz, egyelőre nem tudjuk. Talán annyira nem is fontos.

2023 május 06., 12:46

Ez még nem a vége

Miközben a Buckingham-palota hosszú sorokban érkező seregeket nyel el, lassan ráfordulunk a program utolsó órájára: előbb hat percen keresztül fognak elhúzni a Királyi Légierő gépei a tér fölött, majd valamikor, egyszercsak kijön a királyi pár, hogy az embereknek integessen. Az integetés még VII. Eduárd megkoronázásakor lett tradíció.


2023 május 06., 12:38

Megérkeztek, befutottak a Buckingham-palotába

Károly érzelemmentes arccal viselte a zötykölödést, bár igazából az egész napot így hozza le.


2023 május 06., 12:31

15 perc az út

a Westminster-apátság és a Buckingham-palota között a Google maps szerint. A gyakorlatban már közel fél órája gurul a hintó, ami még mindig nem ért célba. Ha minden jól megy, háromkor már integetnek az erkélyről. Rosszabb esetben itt ülünk még négyig.

2023 május 06., 12:25

Ott lesz-e Harry az erkélyen

a közös családi integetés közben? Ez a legnagyobb, MINDENKIT FOGLALKOZTATÓ kérdés jelenleg az RTL közvetítése szerint.

2023 május 06., 12:22

Novák Katalin instás videószelfivel fangirlködött a ceremónia kezdetén

Mint egy izgatott rajongó egy Justin Bieber-koncert előtt.

link Forrás
2023 május 06., 12:13

Jöhet a pokoli út a Buckingham-palotába

Van időnk befogadni a látványt, mert az arany hintó épphogy kigurult a Westminster elől, ráadásul Károlyékra keserves út vár, ha minden igaz. II. Erzsébet néhány éve úgy emlékezett vissza, hogy 1953-as koronázása után pokoli volt a hintóban megtett párkilométeres túra, iszonyú lassan is haladtak, de a királynő szerint a nagyobb baj az volt, hogy nem emberi utazásra tervezték.