Schiffer András szerint a diáktüntetés a Karmelitánál csak arról szólt, hogy kurva jó képek készüljenek a gyerekeket verő rendőrökről

POLITIKA
2023 május 08., 15:56

Ismét olyan kivételes pillanatához érkezett a magyar közélet, amikor Schiffer András is úgy érezte, muszáj megszólalnia. A közélettől visszavonult ügyvéd most a Mi Hazánkhoz közeli Magyar Jelen Nyílt Sisak című műsorában mondta el Budaházy Györgynek, Szakács Árpádnak és Czutor Zoltánnak, mi a baja a diáktüntetésekkel és a kordonbontással.

Ami kedden történt, az nem a pedagógus-béremelésről szólt, nem az óraszámemelésről szólt. Tudod, miről szólt? Klasszikust megidézve: készüljenek kurva jó képek arról, hogy a rendőrség gyerekeket ver. Erre ment ki a játék, hogy a világsajtó, a BBC, a CNN azzal legyen tele, hogy az orbáni diktatúra gyerekeket ver. Erről szól az egész showműsor.

Schiffer megállapította azt is, hogy az egész közoktatási konfliktusban most a Mi Hazánk „a nyugodt erő”. Szerinte az ügy politikai kimenete nagyon könnyen az lehet, hogy ebből a konfliktusból nem az fog kapitalizálni, „aki elviteti magát a rendőrökkel”, hanem az, aki a Mit lehet tenni? kérdésre tud épeszű, konstruktív javaslatokat tenni. Az LMP alapítója szerint ez az, amit a Mi Hazánk tesz.

Az ügyvéd úgy gondolja, hogy egy parlamenti képviselő „ne menjen neki a rendőrnek, ne bontson kordont, hívják azt akár Orbán Viktornak, akár Tompos Mártonnak. Ha úgy gondolja, hogy nem tud parlamenti eszközökkel élni -

legyen az akár fideszes, akár momentumos - tegye le a mandátumát, mondjon le az állami fizetésről, és válassza Budaházy György útját. Aztán meglátjuk, hogy mi jön ki a nap végén”.