A NAV házkutatást tartott Radics Petinél a Süsü, az alkoholista sárkány című videója miatt

INTERNET
2023 május 09., 17:58
Kövér László, az Országgyűlés elnöke és a karácsonyi gyerekparlament tagjai Süsü, a sárkány figurája mellett az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett országházi gyerekkarácsonyon.
photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke és a karácsonyi gyerekparlament tagjai Süsü, a sárkány figurája mellett az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett országházi gyerekkarácsonyon. Illusztráció: Kovács Attila/MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozója és fegyveres kísérői tartottak házkutatást reggel Radics Petinél – számolt be a youtuber a Facebookon.

Azt írja, a nyomozók egy 2016-os paródiavideója (Süsü az alkoholista sárkány) ügyében keresték fel, és az eljárást az MTVA kezdeményezte.

link Forrás

Az indoklás szerint a több mint 900 ezer követővel rendelkező youtubernek meg kellett volna semmisítenie az alig egy percnél hosszabb videóhoz felhasznált eredeti filmrészleteket, de a nyersanyag már nincs a birtokában, mivel a videó régen készült. Furcsának tartja, hogy más filmforgalmazók eddig nem jelentkeztek nála, noha méltányos felhasználással például a Warner tulajdonában lévő Joker részletéből is készített paródiát. (Telex)