250 év híreit olvashatod most ingyen az Arcanumon

hirdetés
2023 május 11., 06:30
ad

Szeretnéd tudni, mi történt születésed napján vagy egyszerűen csak rajongsz a történelemért? Az elmúlt 250 év újságjainak, magazinjainak több tízmillió oldala néhány kattintással elérhető. Kereshetünk napi- vagy hetilapokban, sportújságokban és női magazinokban is. Az Arcanum segítségével a fotelból rengeteg információhoz juthatsz, ráadásul most előfizetés nélkül kipróbálhatod.

Az Arcanum bármikor, bármilyen eszközről végiglapozható

Rákereshetsz konkrét lapszámokra, nevekre, helyszínekre, eseményekre. Érdemes használni az összetett keresőt, a találatokat pedig évszámok vagy források szerint tovább szűkíteni.

photo_camera Nemzeti Sport, 1992. 211. száma itt érhető el

Átnézheted a napi sajtót és a tudományos folyóiratokat

Időutazóként szörfözhetsz az újságok oldalain, mintha a nyomtatott kiadványt tartanád a kezedben. Nosztalgiázz kedvedre a Pajtás, Ludas Matyi vagy az IM számaiban. A több ezer újság címe a Teljes címlistában érhető el akár témakörök szerint is.

Találd meg a saját fotódat!

Az adatbázis a fényképek között mesterséges intelligenciával keres. Ha szeretnéd megnézni, szerepelsz-e valamelyik lapban, tölts fel egy fotót, és a rendszer listázza a hasonló arcokat. Van esetleg egy fénykép, de nem tudod, kit ábrázol? Erre is választ kaphatsz. A sajtófotók és az illusztrációk között szintén keres a rendszer, ráadásul a csoportképeket, vagy a metszeteket is képes feldolgozni. A megtalált képpel újabb keresést indíthatsz, így egyre pontosabb találati listát kapsz.

photo_camera Az Arcanum arckeresőjét ide kattintva lehet kipróbálni.

Egyetlen hátránya, hogy nem lehet megunni

Felhasználóink visszajelzései mindig nagy örömmel töltenek el minket. Bízunk benne, hogy te is elégedett leszel szolgáltatásunkkal.

"Engem nem vezérelt más, csak a kíváncsiság, úgy jártam mint gyermekkoromban az édességboltban. Ezt nem lehet abbahagyni. Fantasztikus élmény, köszönöm."

“Aki szeret kutatni, annak igazán remek. Ilyen bő tartalmú adatbázist nem is ismerek mást.”

“Nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással, rengeteg örömet okoztam a családomnak hogy régi dolgokat megtaláltam nekik.”

“Nagy örömmel látom viszont fiatalkorom folyóiratait a neten. Gratulálok a munkájukhoz, jól áttekinthető, könnyen kereshető, egyszerűen szuper!”

“Rendkívül meg vagyok elégedve a szolgáltatásukkal, ami szinte egyedülálló a tartalom bősége, és a keresés gyors pontossága tekintetében is.”

link Forrás