Bemutatták az atlétikai vb címerállatát: íme YOUHUU, a racka juh!

ÁLLAT
2023 május 11., 09:40

Magyarországon nagy tradíciója van a nemzetközi sportesemények kabalaállatainak, bár a 2017-es vizes vb-t ezen a pályán valószínűleg sosem lehet majd utolérni, Bol-dog, majd Water Lili és Water Lali után.

Most azért a 2023-as atlétikai világbajnokság erős jelölttel jelentkezett: csütörtökön ugyanis a szervezőbizottság az esemény helyszíneként szolgáló Nemzeti Atlétikai Központban bemutatta YOUHUU-t, a Kárpát-medencében honos racka juhot:

link Forrás

YOUHOO mellett a sajtótájékoztató apropója az volt, hogy 100 nap múlva kezdődik az atlétikai vébé.

Budapestre érkezett emiatt a nemzetközi szövetség küldöttsége is, és a vezérigazgató, Jon Ridgeon személyesen is bejárta az intézményeket.

A sajtótájékoztatón Németh Balázs, az eseményt szervező cég vezérigazgatója elmondta, hogy 3 milliárd ember nézheti majd a játékokat, és legalább 1 milliárd tényleges nézőre számítanak is majd. 400 ezer jegyet szeretnének eladni, akik 203 ország sportolóinak teljesítményében gyönyörködhetnek majd YOUHUU mellett.

photo_camera Fotó: @AthleticsWeekly

Azt, hogy kinek az ötlete volt a racka juh, és miből nőtt ki, Németh nem árulta el. De elégedettnek tűnt:

„Szerethető, egyedi és büszke a magyarságára, vagyis minden benne van minden, amit üzenni szeretnénk. Legyünk mindannyian Youhuuk, hétköznapi hősök.”