Robbanás egy német toronyházban, tíz tűzoltó és két rendőr is súlyosan megsérült

külföld
2023 május 11., 13:48

Tíz tűzoltó és két rendőr is súlyosan megsérült egy robbanásban a német Ratingen település egyik toronyházában. A Spiegel információi szerint a hatóságok éppen egy vírustagadó, összeesküvés-hívő személy lakásában intézkedtek, amikor a robbanás történt, melynek a pontos okát még nem közölték a hatóságok.

A lakóközösség csütörtök délelőtt 10 óra környékén hívta a rendőrséget, mert az egyik lakos postaládája zsúfolásig megtelt, ezért azt gyanították, magatehetetlen állapotban lehet az illető. A rendőrség kivonult a helyszínre, az érintett lakás ajtaját zárva találták, így kihívták a tűzoltókat.

A lakásba hivatalosan egy anya és a fia volt bejelentve. Amikor betörték az ajtót, tűz égett a lakásban. Egy férfi bent tartózkodott a helyiségben, aki a hivatalos személyek felé fordult. Ebben a pillanatban – 11 óra 15 perc környékén – történt a robbanás, amelyet a fiú indíthatott el egy egyelőre még ismeretlen tárggyal.

A rendőrség speciális egységei a robbanás helyszínén, a németországi Ratingen egyik toronyházában
photo_camera A rendőrség speciális egységei a robbanás helyszínén, a németországi Ratingen egyik toronyházában Fotó: ROBERTO PFEIL/AFP

Ezután a rendőrség speciális egységekkel vonult ki a helyszínre, és lezárta a környéket. A toronyházba fegyveres rendőrök hatoltak be. Egy riporter szerint ezután több durranást is lehetett hallani, a rendőrség ezek forrásáról nem adott tájékoztatást. A toronyház legfelső emeletének egyik lakásából füst szállt ki, a szomszédos lakás erkélyén mesterlövészek foglaltak helyet.

(via Spiegel)