Kutatóintézetnek álcázva 802 milliós uniós támogatásból húztak fel egy társasházat Balatonfüreden

belföld
2023 május 12., 09:48

802 milliós támogatásból épített három építőipari cég egy 16 lakásos társasházat Balatonfüred egyik legelegánsabb részén, aminek a földszintjén kutatóintézetet hoztak létre, ahol elvileg 12 hónapig kutattak, írja Hadházy Ákos a Facebookon.

„A cég honlapján büszkén hirdetik, hogy már el is adták a 16 lakást, a helyszínen pedig egy magánklinika található. Amikor ártatlanul a kutatóintézetet kerestem a recepciós hölgyeknél, senki nem is hallott róla. Kevés ennél szemtelenebbül és aljasabbul elcsalt EU-s projektet láttam, pedig erős a mezőny” - írja.

link Forrás

Hadházy szerint az EU-s támogatások hivatalos oldalán található projektleírásról is messziről lerí, hogy senki sem gondolta komolyan, hogy bármit is kutatnának. Egyrészt szerepel benne az, hogy „a projekt megvalósításának 24 hónapjából az épület építése 12 hónapot vesz igénybe.”

Másrészt pedig az orvosi eszközök leírásánál szóló részben benne hagytak egy zárójeles megjegyzést: „A pályázat keretében megvalósítani tervezett és a további kutatások során is használt eszközök, gépek, berendezések beszerzése és kialakítása. (itt Zoli döntése szükséges arról, hogy a Rextra ajánlatában szereplő „alap” berendezéssel, vagy a „mobil műtő” változattal szerepeljenek az eszközök, és a döntés szerinti részt kell beemelni ide)”.