28 évet kapott a nevelő, aki Böjte Csaba erdélyi otthonaiban gyerekeket bántalmazott

bűnügy
2023 május 13., 09:26

A vádirat szerint egy 36 éves férfi tíz éven keresztül folyamatosan szexuálisan és fizikailag bántalmazta a gondjaira bízott gyerekeket két Hargita megyei gyermekotthonban. A K.SZ. monogramú férfit a Maros megyei ítélőtábla pénteken jogerősen 28 év szabadságvesztésre és 790 ezer lej, közel 60 millió forint kártérítés megfizetésére ítélte, írja a Transtelex.

A férfi a Böjte Csaba szerzetes vezette Szent Ferenc Alapítvány intézményeiben dolgozott nevelőként. A lap a birtokában lévő rövidített, a vallomásokat nem tartalmazó vádirat alapján azt írja, hogy évekig kínozta és rettegésben tartotta a kiszolgáltatott gyerekeket, szexuálisan, fizikailag és érzelmileg is bántalmazta őket.

Böjte Csaba egy korábbi nyilatkozatában sajnálatosnak nevezte K.SZ. ügyét, de tagadta, hogy nevelőotthonai rendszerszintű visszaélésekre adnának módot. Amikor nemrég egy szovátai otthon volt neveltje is az ottani vezető által elkövetett rendszeres szexuális erőszakról számolt be a sajtónak, kiderült, hogy először az alapítványhoz fordult, ám Böjtéék megpróbálták házon belül eltussolni az ügyet, és nem értesítették a hatóságokat.

Kiemelt videóink