Megszűnhet az orvosi ügyelet több Szolnok megyei településen

Egészségügy
2023 május 13., 08:32

Júniustól nem folytatja az orvosi ügyeleti szolgáltatást az a cég, ami eddig több Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen (Mezőtúron, Túrkevén, Kétpón, Mesterszálláson és Mezőhéken) végezte ezt a tevékenységet. Erről Sallai Róbert Benedek túrkevei polgármester, korábbi LMP-s országgyűlési képviselő számolt be a Facebookon.

Betegváró a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában Miskolcon 2023. március 10-én.
photo_camera Illusztráció: Vajda János/MTI/MTVA

A kormány idén fokozatosan a mentőszolgálathoz rendeli és háziorvosokra bízza az orvosi ügyeleti ellátást, de ebben a térségben még nem vezették be az új rendszert. Sallai posztja szerint addig az önkormányzat dolga lenne megszervezni az ellátást, amihez a kormány nem ad sem konkrét megoldási javaslatot, sem forrást.

„Önök szerint mégis mi a búbánatot csináljak? Honnan kerítsek a városba orvosokat, akik ügyeletben bizonytalan ideig, akár hónapokig ellátják az ügyeleti orvosi feladatokat úgy, hogy még azt sem tudni miből és hogyan tudjuk kifizetni?” - kérdezi a polgármester, aki ígéri, próbálnak átmeneti megoldást találni, de egyelőre nincsenek megnyugtató válaszai.

Azt javasolja, júniustól mindenki hívja a mentőket, ha azonnali segítségre van szüksége.