Elaludhatott a kamionnak ütköző magyar busz sofőrje

baleset
2023 május 15., 18:33

Egyre több részlet derül ki a tragikus, egy halálos áldozattal és több súlyos sérülttel járó szlovákiai buszbalesetről. A szlovák sajtóban megjelent hírek szerint a magyar busz 100 km/óra sebességgel hajthatott bele egy, a leállósávban álló kamionba. A rendőrség közlése szerint a kamion és a busz sofőrjének alkoholtesztje is negatív lett. A TV JOJ szerint a magyar busz sofőrje elaludhatott.

A szlovák sajtóban a korábbi 55 helyett már 59 sérültről írnak. Az eddig megjelent információk szerint a buszon összesen 59-en utaztak.

Ahogy korábban írtuk, a balesetnek egy halálos áldozata van. Mint a baleset óta kiderült, a halálos áldozat egy 56 éves férfi. Az utasok közül 13-an szenvedtek súlyos sérüléseket, közülük öten kritikus állapotban kerültek a Pozsonyi Egyetemi Kórházba. Michal Palkovič egészségügyi miniszter szerint a legsúlyosabb sérültek közül van, akinél műtéti beavatkozásra volt szükség és többen mesterséges lélegeztetésre szorulnak. Alena Krčová, a Mentőszolgálat Operatív Központjának szóvivője szerint 12 mentőautóval és 3 helikopterrel szállították kórházba a sérülteket.

Zuzana Čaputová államfő hétfőn táviratban fejezte ki részvétét Novák Katalin magyar államfőnek. (Bumm.sk)