Elérte a parlamenti küszöböt a Kutyapárt a Republikon szerint

POLITIKA
2023 május 15., 04:26

A Fidesz jóformán stagnált, a DK visszaesett, az áprilisi hónap nagy nyertese pedig a Magyar Kétfarkú Kutya Párt volt – írja a Telex a Republikon Intézet friss pártpreferencia-kutatása alapján.

A kutatás egyébként még a pápa budapesti látogatása, a tanár-diák tüntetések eldurvulása és Budaházy György szabadon engedése előtt készült, vagyis ezek közvéleményre gyakorolt hatását nem tükrözik a felmérés számai.

Az eredmények szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága áprilisban változatlanul 34 százalékon állt a teljes népesség körében, a pártválasztók körében pedig 48 százalék. A DK támogatottsága viszont esett 2, illetve 3 százalékponttal: a teljes népesség körében jelenleg 12, a pártválasztóknál 17 százalék szavazna a pártra.

Az áprilist egyértelműen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyerte: a teljes népesség körében 1, a pártválasztók körében 2 százalékponttal nőtt a párt támogatottsága, így 4 és 5 százalékon áll, vagyis most először elérték a parlamenti küszöböt.

A Kutyapártnál kicsit erősebb helyzetben van a Momentum, bár egy-egy százalékpontot veszítettek, így jelenleg 5, illetve 7 százalék szavazna a pártra.