Elon Musk nem bánja, ha pénzt, vevőket és hirdetőket veszít, ha cserébe sorosozhat

INTERNET
2023 május 17., 06:25

“Azt mondom, amit akarok és ha ennek a következménye az, hogy pénzt veszítek, hát legyen.” Ezt Elon Musk nyilatkozta a CNBC-nek, amikor arról kérdezték, hogy nem tart-e attól, hogy a tweetjei miatt a Tesla autóvásárlókat, a Twitter pedig további hirdetőket veszíthet.

A kérdést azért kapta, mert a napokban egy tweetben Soros Györgyöt az X-Men gonoszához, Magnetóhoz hasonlította, a megtestesült Sátánként jellemezve az idős jótékonykodót:

“A civilizáció szövetét akarja megsemmisíteni. Soros gyűlöli az emberiséget.”A zsidó világuralom klasszikus antiszemita toposzát felelevenítő Musk az interjúban az mondta, hogy ő nem antiszemita, hanem ha bármi, akkor inkább filoszemita.

Musk botrányos tweetjét egyébként a világ egyetlen kormányzati politikusa üdvözölte bejegyzésben: Orbán Balázs, Orbán miniszterelnök politikai igazgatója:

link Forrás

A CNBC-es interjút készítő David Faber arra is rákérdezett, hogy Musk a napokban miért retweetelt egy olyan összeesküvéselmélet-terjesztő linket, ami szerint a texasi bevásárlóközpontnál nemrég történt vérengzés valójában titkos katonai pszichológiai hadművelet volt.

“Mert azt gondoltam, hogy kamu volt a fehér felsőbbrendűség híveihez kötni az esetet” - válaszolta Musk, aki szerint nem volt bizonyíték arra, hogy a 8 embert meggyilkoló lövöldöző a fehér felsőbbrendűség híve lett volna. A lövöldöző a valóságban tenyérnyi horogkereszt- és SS-jelvény tetoválást viselt a testén, a ruháján pedig olyan felvarrót, amin a szélsőséges fehér rasszisták által kedvelt RWDS rövidítés szerepelt, ami annyit tesz mint Right Wing Death Squad vagyis Jobboldali Halálbrigád. És megtalálták azt az online accountját, ahol explicite arról posztolt, hogy a fehér felsőbbrendűség híve.