Majdnem ellopták Bakács Tibor öreg autóját, erre magyar-latin keveréknyelven fenyegette meg a tolvajt

INTERNET
2023 május 17., 05:04

Bakács Tibor hibátlan fenyegetőzést tett közzé a Facebookon. A humoros prózai gyöngyszem egyszerű tényrögzítéssel indul:

Tegnap éjjel megpróbálta valaki ellopni az öreg Mercim, hál istennek nem sikerült.A szerző ekkor váratlan részletet oszt meg a múltjából:

Korábban sokáig nem volt autóm, majd tíz évig, mert meguntam, hogy minden héten megrongálják, ultra fasiszták bűntettek, hatékonyan.Majd megismertet minket a jogász énjével, illetve azzal, hogy mit reagál a magyar rendőr, ha hozzá méltó ellenféllel találkozik:

A rendőrség mindig garázdaság miatt vette fel a jegyzőkönyvet, egy tucat eset meguntam, mondtam nekik, hogy nem ismerik a jogszabályokat, ez terror, de csak a cipőjük orrát nézték.Aztán egy lírai átvezető mondat után

Majd telt az élet, a gyermekeim Szerbiában élnek, kellett autó, vettem egy olyat, ami működik.jön, amiért az egész bejegyzés íródott, vagyis a fenyegetőzés. Mármint annak a megfenyegetése, aki nem lopta el ugyan Bakács Tibor autóját, de például még ellophatja.

Na, most ahhoz beszélek, aki próbálkozott. Ha ellopod az autóm, nem fordulok a rendőrséghez, de a barátaim biztos megtalálnak, s akkor fekete leves.Jó alap, de erre még van mit építeni.

Ja, Spártában azt ették a harc előtt a katonák, azt mondják szar volt.Ez már keményedik! De ami most jön, arra az elfuserált tolvaj sem számíthatott:

Dixi, Isten engem úgy segítsen.A szerző is érzi, hogy olyan magas platóra jutott, ahonnan érdemes még egyszer kieresztenie a hangját és nem is habozik:

Egyszer egy kommandós azt mondta nekem, csak akkor fenyegess, ha igaz, amit mondasz. Nyugodt lehetsz, ráteszem az életem, mert a gyerekeimtől szakítasz el te lator.Amit mi más koronázhatna meg, mint az a zárlat, hogy

nincs puszi