Rogán Antal módosítaná a szerencsejátékról szóló törvényt

POLITIKA
2023 május 17., 09:25
photo_camera Fotó: Németh Dániel

„A kaparós sorsjegyként szervezett sorsjáték, a számsorsjáték és – a lóversenyfogadás és a távszerencsejáték kivételével – a fogadás szervezésére kizárólag az állami játékszervező jogosult.”

Ez szerepel a kedd este benyújtott törvénymódosító javaslatban, aminek előadója Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A javaslatról a hvg.hu írt.

A különbség az eddigi helyzethez képest, hogy eddig kivételt jelentett a bukmékeri rendszerű fogadás is. Hivatalos megfogalmazásban a bukmékeri rendszer így hangzik: „a fogadásszervező az ajánlatában meghatározott esemény bekövetkezésére, kimenetelére a játékos részére – nyereményszorzó alapján – pénzösszeget ajánl fel, és azt nyerés esetén a megállapodásban rögzítettek szerint fizeti ki”.

A módosításnak nincs érdemi indoklása, a javaslatban az szerepel: „kizárólag állami játékszervező által szervezhető játék legyen a kaparós sorsjegy és a nem távszerencsejátékként szervezett bukmékeri fogadás”. A javaslat hivatkozik még átláthatóságra és a játékosok védelmére is.