„Ha valami, akkor már inkább proszemita vagyok” – mondta Musk a hunyorgás nélkül is antiszemitának tűnő megnyilatkozása után

külföld
2023 május 18., 06:33

"Ne csináljunk már úgy, mintha ez valami metaforikus ügy lenne" - jelentette ki Elon Musk, a Twitter és a Tesla önjelölt zseni tulajdonosa, miután egy metaforája nem talált túl jó fogadtatásra a Twitteren. Musk hétfőn posztolt egy képet, melyen az X-Men-sorozat két főhőse, a főjó X professzor a főgonosz Magnetóval sakkozik, mondván, Soros György őt Magnetóra emlékezteti.

Ez okozott némi perpatvart, tekintettel arra, hogy Magento a történet szerint holokauszt-túlélő, akinek az emberiségről vallott nézeteit nagyban meghatározzák a vészkorszakban szerzett élményei. És hát Soros György is holokauszt-túlélő, és az ő világlátását is erősen befolyásolta ez az élmény.

Musk, aki az elmúlt években erősen jobbra tolódott, és aktuálisan az incelek, a fehér felsőbbrendűséget hirdetők legnagyobb kedvence azóta, hogy leszámolt a Twitteren a moderációval, a posztja alatt kialakult párbeszéd során még el is ismételte a szélsőjobboldal legnépszerűbb toposzait a szélsőjobboldalon nagy kedvvel démonizált Sorosról, kezdve azzal, hogy a szélsőjobboldallal közösen ő is úgy véli, hogy Soros célja "társadalmunk alapszövetének lerombolása", és Soros "gyűlöli az emberiséget".

Hogy aztán másnap a CNBC műsorában a szélsőjobboldali provokátorok szokásos védekezését előadva próbálja elhazudni kijelentése súlyát. "Azt mondtam, Magnetóra emlékeztet. Olyan ez már, na, nyugodjon le mindenki. Ne csináljunk már metaforikus ügyet az egészből" - mondta, majd megerősítette, hogy ő "igenis úgy gondolja, hogy igaz", hogy Soros gyűlöli az emberiséget. "Nekem ez a véleményem" - mondta, majd gyorsan hozzátette, hogy ő maga amúgy "ha valami hát inkább proszemita".

Majd közölte, hogy nem érdekli, milyen hatása lesz vihart kavaró kijelentéseinek üzleti érdekeltségeire. "Azt mondom, amit akarok, és ha ezen pénzt vesztek, hát legyen" - mondta. (Via The Hill)