Mégis el kellett hagynia a kollégiumot a diáknak, aki mémet csinált a nemzeti színű szalagot rosszul tartó igazgatóról

belföld
2023 május 19., 11:17

A kiskőrösi Táncsics Mihály Kollégium egy diákja azt állítja, hogy két héttel az érettségi előtt el kellett hagynia a kollégiumot azután, hogy mémet csinált a kollégium igazgatójáról, aki egy focipálya avatóünnepségen fordítva tartott egy nemzeti színű szalagot.

Mint korábban írtuk a kollégium új, műfüves pályájának ünnepélyes átadása - ahol város- és intézményvezetők, politikusok, országgyűlési képviselők is felvonultak - egy hónapja volt, egy helyi olvasó viszont csak az elmúlt napokban hívta fel rá a figyelmet, hogy az intézmény Facebook-oldalára kikerült fénykép és a sajtófotó között van egy apró különbség: az eredeti képen a kollégium igazgatója, Bibok Róbert fordítva tartja a nemzeti színű szalagot.

A manipulált képből a kollégium egyik diákja mémet gyártott, amellyel kapcsolatban az igazgató akkor azt nyilatkozta, „személyes pedagógiai célú elbeszélgetés történt a diákkal, mely során elismerte hibáját, és elnézést kért.” Azt viszont cáfolta, hogy kirúgta volna a diákot.

Fent az avatásról készült eredeti fotó a kecskeméti labdarúgó akadémia honlapjáról, lent a kollégium Facebook-oldalán látható kiigazítás.
photo_camera Fent az avatásról készült eredeti fotó a kecskeméti labdarúgó akadémia honlapjáról, lent a kollégium Facebook-oldalán látható kiigazítás. Fotó: KTE Akadémia és Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium Facebook-oldala

Csakhogy a kecsup.hu-nak írt a diák egy levelet, amiben azt állítja, hogy el kellett hagynia az intézményt. A kiskőrösi tanuló leírja, hogy miután megtörtént a fenyegetőző elbeszélgetés, ismét megkereste őt az igazgató, és közölte vele, hogy az említett feljelentést nem teszi meg, de a kollégiumi ballagás után (két héttel az érettségi előtt) el kell hagynia az intézményt. A diák végül a testvére albérletébe költözött be, onnan járt be érettségizni.

A lap kérdésére a diák elmondta, hogy hivatalos kirúgás valóban nem történt, semmi papírt nem írtak alá, így a jogviszony (amire az igazgató hivatkozott tegnapi cikkünkben) valóban fennáll, de már nem lakhat a kollégiumban. Elmondása szerint azért csinálta a mémet, mert oldani akarta a feszültséget egy kis humorral az érettségi előtt.