Sokkolót használt az ausztrál rendőrség egy 94 éves, járókeretes, demens nővel szemben

külföld
2023 május 19., 04:29

A nőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőröket azért hívták az idősek otthonába, mert a nőnél kést láttak. Ezután használták vele szemben a sokkolót.

A történtek felháborodást váltottak ki, a jogvédők szerint aránytalan volt a rendőrök reakciója. De utóbbit gondolja az új-dél-walesi rendőrfőnök is, aki elmondta, hogy már folyamatban van a vizsgálat. A sokkolózásban érintett rendőrt nem függesztették fel, de kihallgatják

A rendőrség sajtótájékoztatója szerint a nőt szerda hajnalban találták meg a szobájában „felfegyverkezve” egy steak-késsel, amivel aztán „közeledni kezdett” a rendőrök felé. Egy járókerettel, „lassú tempóban”.

A nő családjának egy barátja azt mondta, úgy tudja, az idős nőt kétszer sokkolózták, a mellkasán és a hátán, majd elesett, ami miatt koponyatörése és súlyos agyvérzése lett.

Az idősek otthona vezetősége megvédte a rendőrség válaszlépéseit. Szerintük a személyzet „követte az eljárásokat, és azt tette, amire az adott körülmények között szükség volt”. (BBC)