Elszabadult vízibivalyok pancsoltak egy brit házaspár medencéjében

ÁLLAT
2023 május 20., 06:46

Egy essexi házaspár 10 hónapon keresztül követelt kártérítést, amiért 18 megszökött vízibivaly átgázolt a kertjükön, amiből nyolcan az új medencéjükben is megmártóztak.

A nyugdíjas Andy és Lynette Smith, azt mondják, hogy a kertjük és a medencéjük tönkrement, és mintegy 25 ezer font értékű kárt okoztak a 600 kilogrammos állatok, amelyek egy ritka farmról szöktek meg, ahol meghibásodott a villanypásztor.

Az állatok 20 percig pancsoltak a medencében, láthatóan egyébként egyáltalán nem érezve rosszul magukat. Amikor Lynette Smith a reggeli teázása közben meglátta a medencéjében lubickoló állatokat, azonnal hívta a tűzoltókat, akik le akarták azzal rázni, hogy álriasztásokra nem mennek ki. Beletelt egy kis időbe, mire a nő meggyőzte őket arról, hogy tényleg bivalyok vannak a medencéjében. A házaspár végül a szomszéd farmert hívta át, aki kicsalogatta a vízből az állatokat.

A bivalyfarm biztosítója vállalta a felelősséget az állatok elszabadulásáért, de közel egy évig nem sikerült megegyezniük a házaspárral a kártérítésről. Andy Smith arra panaszkodott, hogy 15 hétbe telt, mire kiküldtek valakit, aki felmérte a károkat, és közel hat hónapba telt, hogy felajánljanak egy olyan összeget, amely körülbelül 8000 fonttal kevesebb, mint az általuk tett ajánlat. A házaspár az egy életen át építgetett vállalkozása eladásából csinálta a medencét, hogy ezzel kényeztessék magukat nyugdíjas éveik alatt, de állításuk szerint a bivalyok használhatatlanná tették.

Miután azonban a Guardian megkereste a biztosítót, végül beleegyeztek abba, hogy kifizetik a 25 ezer fontos javítást. (Guardian)