Szanaszét taperoltak egy kivi madarat Miami állatkertjében, Új-Zéland népe egy emberként háborog

ÁLLAT
2023 május 24., 10:24

Szóvivője szerint „hatalmas hibát követett el„ az a Miamiban található állatkert, ahol engedték, hogy a látogatók fényes nappal simogassanak egy kivit, ami természetes körülmények között egy visszahúzódó, éjszakai állat. A kivi taperolásáról kikerült videók a Guardian cikke szerint hatalmas felháborodást keltettek Új-Zélandon, ahol az ország nemzeti jelképe ez a pici, röpképtelen madár. Az állatkert szóvivője egy rádióinterjúban azt mondta, a panaszáradat után azonnal az állatkert igazgatójához fordult, hogy közölje vele: „megsértettünk egy nemzetet”.

A Guardian szerint a madártaperolás új-zélandiak ezreit dühítette fel, akik kampányt indítottak a madár Új-Zélandra szállításáért.

Az ügyben azóta Új-Zéland miniszterelnöke, Chris Hipkins is megszólalt, de az ő reakciója nem volt annyira heves, mint a kampányt indító új-zélandiaknak, egyszerűen csak megköszönte az állatkert sajnálkozását és azt, hogy „komolyan vették a dolgot”.

photo_camera Fotó: Instagram

Úgy tudni hogy az állatkert 25 dollárért cserébe engedte a látogatónak, hogy fogdossák a kivit. A Guardian szerint a Miami Állatkert egy videót is közzétett egy közösségi oldalon, amin az egyik gondozó ölelgeti a madarat, amit közben a látogatók férgekkel etetnek. A videó leírása szerint a madár „imádja ha simogatják, olyan mint egy kiskutya”.

Az állatkert a felháborodások óta nem engedi a látogatókat a madár közelébe, de közleményükben azért hozzáteszik, hogy „bár Paora jól érezte magát a Miami Állatkertben, ahol a lehető legjobb ellátásban részesült”. (Guardian)