Mit csinál Micimackó, Nyuszi, Kanga és Zsebibaba, ha lövöldöznek az iskolában?

külföld
2023 május 25., 15:27

Micimackós kiadványban magyarázzák a texasi kisiskolásoknak, mi a teendő iskolai lövöldözés esetén. Az oktatóanyagot Dallas környékén élő gyerekeknek osztották ki, anélkül, hogy előtte egyeztettek volna a tanárokkal vagy a pedagógusokkal, írja a Guardian. Mindez pontosan egy évvel az uvaldei vérengzés után.

photo_camera Részlet a kiadványból Fotó: Youtube/MSNBC

A füzet az FBI hármas útmutatásán alapul: fuss, bújj el, küzdj. A rímbe szedett szöveg szerint, ha biztonságos, azonnal futni kell, akár Nyuszi. Ha pedig közel a veszély, el kell bújni, mint Micimackó teszi, amíg meg nem érkeznek a rendőrök. Ha pedig bajba kerülünk, és nincs hova menekülni, fel kell venni a harcot - hasonlóan a bokszkesztyűben ábrázolt Kangához és Zsebibabához.

photo_camera Részlet a kiadványból Fotó: Youtube/MSNBC

Egy névtelenül nyilatkozó tanár nagyon zavarba ejtőnek nevezte a kiadványt, amit muszáj volt kiosztani a gyerekeknek, ráadásul úgy, hogy közben az állam republikánus vezetése lazítja a fegyvertartási szabályokat. Szerinte a micimackós útmutató csak pótcselekvés, ahelyett, hogy érdemi lépéseket tennének az iskolai lövöldözések megelőzése érdekében.

photo_camera Részlet a kiadványból Fotó: Youtube/MSNBC