Ismét repkednek a bónuszok Dunakeszin: hathavi jutalmat szavaztak meg a fideszes polgármesternek és alpolgármestereinek

belföld
2023 május 26., 09:16

Dunakeszi képviselő-testülete hathavi jutalmat szavazott meg a város fideszes polgármesterének és alpolgármestereinek a testület fideszes képviselőjének előterjesztésére.

Az előterjesztésről a város jobbikos képviselője, Varga Zoltán posztolt, amit a Telex vett észre. A lap a vagyonnyilatkozatok alapján kiszámolta, hogy Dióssi Csaba esetében ez bruttó 6,2 millió forint jutalmat jelent, Erdész Zoltán alpolgármester 6 millió forintos jutalmat kap, Sipos Dávid alpolgármesternek közel 6 millió forintos jutalmat szavazott meg a testület, Nyíri Márton alpolgármester pedig közel 3 milliós jutalmat kap. A dolgot viszonylag gyorsan lezavarták, a május 23-án kelt előterjesztés két nappal később át is ment.

A jutalmakról szóló előterjesztésben olvasható az indoklás is, amely megemlíti a felelős gazdálkodást, egészen pontosan úgy fogalmaz, hogy a polgármester és alpolgármesterek

"munkájának köszönhetően Dunakeszi fejlődése töretlen, az eltervezett legfontosabb fejlesztések a szigorú, takarékos és előrelátó gazdálkodásnak köszönhetően folytatódnak. A városi költségvetés a felelős és okszerű gazdálkodásnak köszönhetően jelen helyzetben is biztosítja a kiadások finanszírozását, a bevételi és kiadási előirányzatok megalapozzák a költségvetés egyensúlyát. Az energiaárak elszabadulása sem tudta felborítani a város költségvetését, mert minden szükséges intézkedés időben megtörtént!"

Nem ez az első eset, hogy a város polgármesterének és alpolgármestereinek többhavi jutalmat szavaz meg a testület, a Magyar Narancs 2021 nyarán írt arról, hogy héthavi bónuszt kaptak hasonló módon.