Letartóztatták a dél-koreai férfit, aki leszállás közben kinyitotta az Airbus ajtaját

külföld
2023 május 26., 13:11
Nyitott ajtóval landolt az Asiana Airlines gépe Tegu repterén 2023 május 25-én
photo_camera Nyitott ajtóval landolt az Asiana Airlines gépe Tegu repterén 2023 május 25-én Fotó: -/AFP

Leszállás közben, nagyjából 250 méter magasban kinyitotta a repülőgép ajtaját egy dél-koreai férfi a Tegui nemzetközi reptér felett.

Mivel a pilóta már megkezdte a leszállást, a személyzet nem tudta megakadályozni a harmincas éveiben járó férfit abban, hogy kinyissa az ajtót. A hírek szerint megpróbálkozott azzal, hogy ki is ugrik a gépből, de ez nem sikerült neki.

link Forrás
link Forrás

Az utasszállító, ami helyi idő szerint 11.45-kor szállt fel, a Csedszu-szigetről tartott a 2,5 milliós Tegu felé. Az út nagyjából 1 óráig tartott.

Az Asiana Airlines által üzemeltetett, Airbus 321-200-as típusú gépen 194 utas utazott. Többen elájultak, másoknak légzési problémái adódtak. Voltak, akiket kórházba kellett szállítani. Az utasok kaotikus állapotokról számoltak be.

A hírek szerint a gépen több iskoláskorú gyerek is utazott, akik egy hétvégi sporteseményre tartottak a városba. Közülük többen pánikba estek, halálra rémültek.

A rendőrség szerint az elkövető nem adott magyarázatot tettére. Az elfogása pillanatában józan volt. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. (BBC)