Nemi erőszak miatt bűnösnek találták a „The 70's Show” színészét, Danny Mastersont

nők elleni erőszak
2023 június 01., 06:27

Egy Los Angeles-i esküdtszék bűnösnek találta Danny Masterson amerikai színészt. Hárman vádolták nemi erőszakkal. Mastersont bilincsben vezették ki a tárgyalásról, akár harminc év börtönbüntetést is kaphat.

photo_camera Fotó: JOE SCARNICI/Getty Images via AFP

A három nő – akik mindhárman a Szcientológia egyház egykori tagjai – azzal vádolta a színészt, hogy 2001 és 2003 között szexuálisan zaklatta őket hollywoodi otthonában. Egyik áldozata most azt mondta, egyszerre érez megkönnyebbülést, kimerültséget, erőt és szomorúságot.

Masterson ügyében egy másik esküdtszék 2022 decemberében még nem tudott ítéletet hozni, akkor az ügyészek úgy döntöttek, újratárgyalják az ügyét, a bíró pedig engedélyezte az ügyvédeknek, hogy olyan új bizonyítékokat mutassanak be, amiket az első tárgyaláson kizártak.

A tárgyalás során az ügyészek azt mondták, hogy a Szcientológia egyház segített eltussolni a Masterson által elkövetett zaklatásokat és bántalmazásokat – ezt a vádat a szervezet tagadta. A támadások idején Masterson és mindhárom vádlója szcientológus volt. Áldozatai azt mondták, évekbe telt, mire előálltak, mert a Szcientológia Egyházban lebeszélték őket arról, hogy feljelentést tegyenek a történtek miatt a rendőrségen, így sokáig csak az egyház „belső igazságszolgáltatási rendszerére” bízták magukat.

Az ügyészek szerint az egyik áldozatot gyakorlatilag megfenyegették, hogy kirúgják az egyházból, ha nem ír alá egy titoktartási szerződést, és nem fogad el mellé 400 000 dollárt. (BBC)

Kiemelt videóink