Puszta kézzel megölte 15 éves német ellenfelét a 16 éves francia gyerekfocista

bűnügy
2023 június 01., 07:45

Borzalmas vége lett egy korosztályos nemzetközi futballtornának Frankfurtban - írja a francia l'Équipe. A JFC Berlin és a francia Metz meccse után két játékos, egy 15 éves német és egy 16 éves francia összeszólalkozott, majd összeverekedtek. Az utóbbi előzetes letartóztatását elrendelő bíróság szerint a francia kamasz előbb ököllel kétszer nagy erővel arcon, majd mellkason és gyomron vágta a németet, aki ekkor még ki tudott szabadulni és menekülni kezdett, de a másik utánafutott, és nagy erővel háton ütötte. A menekülő ekkor eszméletét vesztve esett össze, de a másik segítségnyújtás nélkül otthagyta, és elmenekült a helyszínről.

A 15 éves, berlini születésű fiú többé nem tért magához. Kórházba szállították - maga az eset vasárnap történt -, ahol 3 napig küzdöttek az életéért, de súlyos agysérüléseiből nem tudott magához térni, és szerdán halottnak nyilvánították. A családja kérésére a testét gépekkel életben tartják, hogy a szerveit rászorulóknak adhassák.

A letartóztatásról döntő meghallgatásán a gyanúsított tagadta, hogy szándékosan akart volna sérülést okozni. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint azt vallotta, hogy nagy volt a zűrzavar, és nem is emlékszik arra, hogy megütötte volt a másikat. A 16 éves focista egyelőre rendőrségi őrizetben marad. A helyi ügyészség szóvivője szerint egyelőre az sem világos, hogy mi okozta a meccs utáni feszültséget.

edit: A cikk első verziójában tévedésből berlini helyszínt említettünk Frankfurt helyett.

(via nso.hu)